Saturday, March 11, 2006

Üldistamine


Üldistamine on mõnna. Ma veel sellel alal meister ei ole, kuid luban Jaanipäevaks ennast parandada. Aga teen esimesed katsetused. Siinkohal peaks eeeskujuks seadma Paavo Kanguri artikli eesti naise ideaalist. Ütleme nii, et üldistamist oskab ta päris hästi.
Ainuke asi mis mind segama jäi oli tema ütlus, et reisile tuleb minna neljakesti. Ok saan aru, et ideaalmees, tema kuuseke (kuuseke on siis selline naine, kelle eluülesanne on lihtsalt ... olla, las tupsuke särab nurgas, vahel võib talle uusi kulinaid osta, peaasi, et ta on nurgas, ei virise ja noh näeb näpitav välja, muu pole oluline, muidugi naabrist vingemad kulinad võiks ka küljes rippuda) ja siin jooksis juhe kokku, kes kurat veel, kui mul välgatas.
Kui sa oled nii kõva mees, ideaalmees siis, pole sul teiste meeste laadselt ühte ego, vaid kaks! Et ühesõnaga reisile lähevad me, myself and I ja kuuseke. Sest nii kõva tegija buukib ka kohad oma egole ja egole nr 2.
See selleks aga mis mulle muret tegi, et ok meil on eestis 500 tugevat ja tõnguvat mehepoega. Aga neile on ju siis vaja naist. Vot ja siin hakkasin mina siis mõtlema, kust leiab ideaalmees naise?
Hakkame siis statistikaga pihta. Kuna artiklist nähtub, et naise ülesanne on olla kuuseke ja mitte vaevata ennast tööl käimisega, kahaneb kohe hoobilt potensiaalsete ideaalnaiste ring. No oletame, et kohe tsahh 60% maha. Ok nüüd jääb meil edasi 40%, mis polegi nagu halb näitaja ju.
Ideaalnaine on blond ja rinnakas ja väga näpitav- noh see on surmahoobiks omakorda 35% kandidaatidest. 5% pole nüüd küll palju aga läheme edasi.
Vanusevahemik on 18-25. Liiga vana ei sobi enam kuuseks, vaja ta updeiditud mudeli vastu vahetada ja liiga noor, noh sellega võib väljamaal igast sekeldusi juhtuda, noore kuuse murdmise eest võid koledasti trahvi saada, seega see ei lähe kohe mitte.
Seega jääb alles mingi 0,25%.
See ei ole hea, absolutselt mitte. Ideaalmehe pärandit on ikkagi ju vaja edasi viia aga kuidas sa viid kui neile naisi ei leidu. See on igatahes tõsine probleem. Väga tõsine.
Oh well, viimases hädas võivad nad ju omavahel semmima hakata. Rasked ajad pole siin midagi vinguda. Lapsi ei saa aga saab kuuekesti reisil käia ja ei pea oma uhkes majas üksi olema, see ka ju midagi väärt.
Kurat see üldistamine on päris kipa, peaks seda tihemini tegema hakkama.
Mina kui luusernaine pean igatahes suu supermehest puhtaks pühkima ja omaette laulma "Jällegi on ainult tühjad pihud.."
A no kuna ma terve elu tavaliste meestega semmind, ega ma ei oskakski selle imeloomaga midagi peale hakata.

4 comments:

Anonymous said...

äkki räägid meile täpsemalt milline see ideaalmees on, teaks ka siis trendi järgida ning kusagile arenema hakata

Isahiir

Anonymous said...

See probleem nende ideaalidega tavaliselt ongi, et neid on pea võimatu/mõtetu defineerida. Palju lihtsam on ju öelda, milline ideaal-mees ei ole, kui end piirata mõnede tema tunnuste esiletoomisega.

Babajagaa said...

Isahiir - see ideaalmees on ju Paavo Kanguri poolt kirjeldatud viimases Eesti Naises:)

Babajagaa said...

Fernando - iga inimese jaoks tähendab ideaalne ju erinevat asja. Selle pärast mulle nii väga meeldiski see püüdlik katse eesti ideaalmeest lahtrisse toppida.