Thursday, January 19, 2006

Naised ja autod


See kuidas osa naisi autodega ümber käib on täiesti müstika. Näiteks iga kord minnes Stockmanni parklasse näen, et jälle on käimas Parkimise maailmameistrivõistlused.
Seal on esindatud suht keskpärased siuksed võistkonnatäitjad, nagu ikka suurtel võistlustel mõttetud tegijad, kes lihtsalt on meeskonnas selleks et nö auku täita. Nemad esinevad ka olgem ausad suht keskpäraselt, kõigest pargivad tsuti viltu.
Tegijamad on muidugi need, kes üle kahe koha pargivad. Need on tavaliselt igasugu "dziipide" esindajad, kahjuks minu jaoks ei ole tõesti Kia riisirakett mingi dziip.
Kõrgem pilotaaž on need, kes suudavad üle kolme koha parkida. "Võimatu" ütlete te, aga tõsi mis tõsi oma silmaga näinud ja korduvalt. Vaat see on juba tase.
Omaette meistrid on ka need tsikid, kes invakohtadele oma auto panevad, üldjuhul kipuvad nad ikka viimase peal tjuunitud tsikid olema. Siit tulebki küss, et kui naine liiga ära tjuunida kas siis ta enam käia ei oska? Vist mitte.
Aga pargivad need naised kuidas pargivad on mõtlemapanev statistika, et 2004 aastal 80% rasketest liiklusõnnetustest pandi toime meesjuhi poolt. Ja seda isegi siis kui juhilubade omanikke on nii mehi kui naisi võrdselt. Purjus juhid olid süüdi 395-s inimkannatanuga avariis, nendest 15 naisjuhti. Joobes juhtide tõttu hukkus 43 inimest, nendest 42-l korral oli roolis purjus mees.
Ja üldse oli 2004 purjus peaga roolis 2664 meest ja 53 naist.
Kurb statistika ja kuniks naiste ainuke rikkumine on parkimisoskamatus siis jumala eest lasku samas vaimus käia, vähemalt jäävad inimesed ellu ja terveks.

No comments: