Friday, January 27, 2006

Bussijuhtide välimääraja


Ligi poole aasta jooksul eesti siseliinide bussidega liiklemisel on mul aega olnud jälgida bussijuhte. Siin siis minu tähelepanekud:
DJ - see on selline bussijuht kes keerab oma krapi volüümi põhja. Ega siis asi sellega ei piirdu, olenevalt bussisõidu pikkusest käib sinna juurde ka rooli taga tõmblemine, just tõmblemine, sest käed peavad rooli küljes olema ja püüa siis tantsumuuve teha niimoodi kui käsi kasutada ei saa. See näeb välja nagu avarii, mida sa vaadata ei taha aga lihtsalt oled sunnitud vaatama.
Ja ausalt öeldes jumal tänatud, et käed ikka rooli küljes kinni on, annab vähemalt mingigi lootuse jõuda tervena sihtkohta.
Ja silme ette kangastub kuidas bussijuht oma mikrisse hüüab: " Buss kus on teie käed, ma ei näe teie käsiiii!!!"
Eriti meeldiv on see kell 8 tööpäeva hommikul kui Tallinna poole sõites mõtled, et saad tsutikene bussis tukastada.

Kunn - see on selline tegelane, kes istub oma istmel nagu kunn. Südamepõhjani saad teda solvata sellega kui palud pakiruumi ukse avada. Sellise asja peale teeb ta ehtsa kuningliku zesti, ta lihtsalt ignoreerib seda. Ka siis kui sa seda 10 korda järjest jorutad. Siis saad nagu vihjest aru, et neeger topi oma kott kuhu tahad pakiruumi sa seda panna ei saa.
Kunn võtab ka majesteetlikult vastu bussiastujad, puudu ainult käeviibe. Tere ta ei ütle ainult noogutab armulikult.
Tema puhul tekib bussist maha astudes tunne teha sügav kniks ja pobiseda: "Tänan Teid Teie kõrgeausus"

Intelligent - tema krapp üürgab ka aga mitte musa vaid diipe raadiosaateid. Tema elab ka saadetele väga kaasa, kuid seda pigem verbaalselt. Ta kortsutab kulme, pobiseb omaette, raputab pead, viskab komme ja kui leiab endale ohvri siis paneb talle pika diibi kõne antud teemal.

Peopleperson - bussile lähenedes juba näed, et sind on sihikule võetud. Bussi astudes hakkab pihta, et "Tartu minek jah?" No mida kuradit sa oskad vastata kui bussi peal on silt Tallinn-Tartu kiirliin.
Siis edasi et "Kuidas koolis läheb?". Selle peale ka ei oska nagu midagi vastata kuna kool sai juba mitmed aastad tagasi lõpetatud. Teda ei takista ka see kui sul on kõrvaklapid peas.

Bürokraat/kapo uurija - jõudes bussi 5 minutit varem, saad pika tiraadi, et bussi peale tuleb tulla ikka varem, sest buss lahkub täpselt õigel ajal ja kedagi ootama ei hakata.
Piletit uurib ta nagu ilmselget võltsingut, kusjuures vaatab piletit ka vastu valgust kuigi teab imehästi, et bussipiletitel puuduvad vesimärgid, sest nii saab võib-olla puhtsüdamliku ülestunnistuse kätte.
Pobiseb omaette" koht 2 ahah" ja teeb sinna juurde sellist nägu, et tema bussis kohta number 2 ei eksisteeri sa igavene retsidivist.
Ka silmitseb ta su kotti siukse pilguga, et tean küll et sul on seal pool kilo dõupi ja mõned Uzi-d.

No comments: