Wednesday, July 26, 2006

Nipid, millega kindlasti saavutab tööintervjuul edu


- Ilmuda tööintervjuule tugevate lõhnadega või lausa nii purjus, et püsti ei seisa.
- Üldse mitte kohale ilmuda.
- Helistada töökuulutusel oleval numbril, kas kell 10 õhtul või markantseim näide laupäeva öösel kell 4.
- Tulla tööintervjuule dressid seljas (inimene kandideeris raamatupidajaks).
- Kiita cv-s oma keeleoskus superheaks ja kohapeal tunnistada, et tegelt on keeleoskus 0.
- Panna cv-sse kirja eelnevad töökohad, mis kontrollimisel annavad selgust, et tegelt on inimene see aeg hoopis vangis istunud.
- Tulla kohale seelikus, mis näib pigem vöö moodi ja jalas siuksed tikkontsad, et prostituudid oleks kadedusest rohelised. Sinna juurde ei teeks paha ka kivikõva tukk ja musta paksu markeriga värvitud silmad.
- Hea mulje jätab ka räige higihais.
- Cv-s kontaktandmetena olevad maitsekad meiliaadressid: sadomaso@hot.ee, seksmaniakk@hot.ee; kuldnevihm@hot.ee jne.
- Kindlasti suurendab töösaamise võimalusi kui cv-le mitte märkida, ei kontakttelefoni ega meiliaadressi, et lihtsalt tööandja ei saaks ka parima tahtmise juures sinuga mingil viisil ühendust võtta.
- Cv-s olev pilt annab märku, et on eksitud adresaadiga, vist on tahetud saata cv mõnda pornoajakirja. Markantseim näide on tütarlaps rinnahoidjates kandideerimas andmesisestajaks.
- Kindlasti intervjuul võimalikult palju ropendada, eriti kasulikud on järgmised väljendid, "teater on sitt," "sest seal halisevad mingid paksud eided laval, raamatud on perses hinnaga" jne.
- Raudselt annab plusspunkte, kui keset intervjuud võtab intervjueeritav vastu telefoni ja hakkab sõbraga juttu ajama," a jaa ma olen praegu töövestlusel siin ühe tsikiga. Noh tundub et vist saan selle koha. Et ma varsti lõpetan, siis lähme teeme ühed õlled."

8 comments:

Anonymous said...

Eesti geenivaramu on pärleid ikka täis :-)

Anonymous said...

Ma lugesin ja itsitasin :D Igast juhuseid on ka minu töö juures ette tulnud, sest tegelen samuti väikest viisi personali otsinguga. Samas kuna meie tegevusala on vähe teine, siis päris nii häid näiteid pole.
Aga no seda on küll ette tulnud, et eesti keeles räägitud ei saa ja siis mismoodi ta oleks kavatsenud telefoni teel ntx eestlastega suhelda? Et a võ gavarite po-russkii?
Minu kõige markantsem näide oli, et sekretäriks kandideeris kääbus. Kusjuures ega CV-s sellest ühtegi sõna kirjas polnud ja arusaadav ka. Iseenesest oli tegu väga intelligentse ja toreda inimesega, kuid kahjuks oleks me pidand pool asutust tema pärast ümber ehitama. Muidu aga oli ta nii mõnestki normaalse kasvuga naisest peajagu pikem. Et siis ajumahtu pidasin siin silmas ;)

K.

Anonymous said...

Tegelikult on kurb lugeda, et puudega inimesi ikkagi räigelt diskrimineeritakse, pean siin silms seda kääbuse lugu. Kas tõesti oleks ümberehitamine rohkem maksma läinud kui nüüdne keskpärane sekretär? Rääkimata heast imagost...

A said...

Su blogi lugedes pean mainima et sul on väga hea huumorimeel, tänx, nagu naerugaasi saab su blogi lugedes:P
See õudukat vaatamise juures ehmatamine nagu on üle kõige:D

Babajagaa said...

Aitäh ja väga tore kui meeldib. Et tulge teinegi kord meie boksi:)

Anonymous said...

haa, aga in-d siiski ju edukalt t88d leiavad, ergo- see taktika toimib :P

ja kui in-l on rinnad, siis suure t6en2osusega pole see tema esimene t88koht, mingil p6hjusel on ta ametikirjeldust just nii m6istnud, et tegu on sekret2r/ (--loe: slash) armukese ametikohaga ja targem on personalivalikufirma kohe 'teise pessa' lasta

aga v2hemalt uhkustab ta asjadega, mis tal on, sest paraku lisatakse keelteoskuse hulka t6esti neid, mida lugedagi ei osata, arusaamisest r22kimata

ja tol kutil t6eliselt 'ei vedanud', et telefon polnud v2ljalylitatud (m6ni ei suuda seda paraku hetkeksi teha), muidu ta olekski ehk veel valituks osutunud..

aitab ehk ka praegu

Anonymous said...

Tegelikult oleks küll läinud ümberehitus rohkem maksma, ikka väga palju kohe, sest samal ametikohal töötab veel kaks inimest, kes on normaalse kasvuga. Pealegi oleme praegu väga rahul selle inimesega, kelle tööle võtsime.
Oleks see vähegi teise profiiliga ametikoht olnud, oleksime tolle väikest kasvu naise kahtlemata tööle võtnud (kääbus pole üldse ilus sõna tegelikult).

Anonymous said...

kandideerimistega ongi nii, et alati kui kättejõudmas hetk, mil asun värsket portsu läbitöötama võtan kohe vabama pärastlõuna ja naudin.
näiteks kandideeris nõustajaks noormees, kellel hobideks seks, poks ja mängud (?) pidin ta peaaegu kohale kutsuma, et uurida, mis mängud aga kahjuks ta muude kompetentsidega ei säranud.
väga hästi eesti keelt kõnelev inimene (kui uskuda keeleoskuse lahtrit) on teatanud töökogemuste osas ka seda, et tema tegeles poes müjamise ja inventurisi tegesimisega.